Camu camu (Myrciaria dubia) er en indfødt busk i den sydamerikanske regnskov. Dens bær indeholder mere C-vitamin end nogen anden kendt plante i verden. Sammenlignet med en citron, som indeholder 0,5% C-vitamin, indeholder camu-camubærret op til 4% C-vitamin. Det indeholder 30 gange mere C-vitamin end appelsiner. Dette produkt indeholder 10,000 mg per 100g og ingen tilsætningstoffer! Camu-camupulver smager lækkert syrligt.
De indfødte i Amazonas plukker camu-camubærrene, og tørrer og anvender dem derefter året rundt som medicin. Camu-camubær er rødlilla og bliver lysbeige, når de tørres og pulverisere. Camu-camupulver indeholder masser af kalcium, fosfor, jern, aminosyrene serin, valin og leucin. Derudover indeholder camu-camupulver store mængder af antioxidanterne antocyaniner og bioflavonoider. Da camu-camubær indeholder en variation af disse næringsstoffer kan kroppen lettere optage den C-vitamin, som er i dette superbær.
Ingredienser: Pulver af råtørret, økologisk Camu Camu (100%).
Oprindelsesland: Peru.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Dosering: Bland mindst ½ tsk. (3 g) i juice, smoothies, frugtis, desserter eller vand. Man kan langsomt øge indtagelsen af camu-camu. Diarré er et tegn på at indtaget er for højt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 2531,3 kJ / 605 kcal
Fedt: 51,3 g
- heraf mættet fedt: 2,8 g
Kulhydrater: 19,9 g
- heraf sukkerarter: 5,4 g
Protein: 18 g
Salt: 0,01 g