Medjool dadler er store dadler, som er bløde og glatte i konsistensen. De har altid været betragtet som værende en fin praline, og noget som man spise ved specielle lejligheder, men hvis man tager næringsindholdet i betragtning, så burde det være noget man spiser hver dag! Dadlerne indeholder flere optagelige fibre end fuldkornsbrød og mere kalium end i bananer.
Medjooldadler smager godt som de er, men de kan også anvendes som sødemiddel i smoothies, bagværk og madretter. Du kan blende et par dadler med vand, og så har du en simpel restitutionsdrik.
Det anbefales at ligge dadlerne i blød, før de anvendes, da det bliver lettere for kroppen at absorbere dem, og de bliver også lækrere. Selve vandet, der bliver til overs fra at man har lagt dem i blød, kan også anvendes som sødemiddel i fx smoothies.
Sommetider kan den fruktose, der naturligt findes i dadlerne, krystalliserer og fremstå som hvide prikker på ydersiden af frugten.
OBS! Alle vores frugter er helt usødede og usvovlede!