Hirse er en kornsort, der anvendes på samme måde som ris, quinoa, couscous og bulgur. Hirse er rig på mineraler, vitaminer og fibre. Velegnet til supper, gryder, salater eller som bindemiddel i vegetarbøffer.
Hirse er naturligt glutenfri, alkalisk og meget mineralrig. Hirse indeholder fire gange mere jern end helkornet ris. Det indeholder også fosfor og er en fremragende kilde til B-vitaminer.
Ingredienser: Økologisk hirse (100%).
Oprindelsesland: USA.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Tilberedning: Skyl hirsen i varmt vand eller giv det en hurtig opkogning (og si det første vand fra før tilberedning, for at slippe af med bitterstoffer, saponiner). 1 del hirse og 2 dele vand. Kog vandet, tilsæt hirse, salt/bouillon og valgfri krydderier. Kog på lav varme i ca. 20 minutter.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1472,8 kJ / 352 kcal
Fedt: 2,9 g
- heraf mættet fedt: 0,6 g
Kulhydrater: 68 g
- heraf sukkerarter: 0,6 g
Protein: 11 g
Salt: 0,1 g