Hirseflakes ØKO
Hirsflakes er lavet af helt, skrællet hirse, som er dampet og valset i fine flager. Velegnet til grød, eller som ingrediens i mysli, granola eller bagning. Hirse blev allerede dyrket i bronzealderen i Norden og er havnet i skyggen af andre kornsorter. Melet har en lækker og mild smag. På grund af naturligt forekommende hirsesaponin kan dets smag være noget bitter.
Hirsegrød (1 portion): Kog 1 dl hirseflager i 2½ dl vand og tilsæt lidt havsalt. Kog mellem 5-10 minutter under omrøring. Server med fx frugt og rismælk.
Ingredienser: 100% Økologisk Hirse
Oprindelsesland: Ukraine.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1506,2 kJ / 360 kcal
Fedt: 3,9 g
- heraf mættet fedt: 0,9 g
Kulhydrater: 69 g
- heraf sukkerarter: 1,6 g
Protein: 11 g
Salt: 0,1 g