Reco Market
Innovativ helsekost til bedre sundhed

0 vare(r) 0 DKK
Din indkøbskurv er tom.

Flere visninger

Irish Moss ØKO 100g

Hurtigt overblik

RAW - ØKO

Lagerstatus: På lager

Normalpris: 128 DKK

Specialpris: 64 DKK

Jmf pris: 1.599 DKK

Produktinformation

Irish Moss kan spises som det er, men kan også anvendes som fortykningsmiddel i fx raw kager.

Chondrus crispus også kaldet carrageentang, irsk mos eller bare carrageenan. Dette er en rød alge, der vokser ved Atlanterhavskysterne i Europa og Nordamerika. Denne irske mos kommer fra Irland.

Hvis du koger tangen, dannes der en slim, der siges at være nærende og let fordøjelig. Den indeholder naturlig carrageenan, som er et fortykkelsesmiddel (E407) og som er et alternativ til gelatine. I konventionel fødevareproduktion anvendes carrageenan i kød, mælk, desserter, syltetøj og is. Men fordi det er muligt at skylle den svage tangsmag væk, er det perfekt til buddinger, cremer og mousse-lignende rå desserter.

Her er hvad du kan gøre for at drage fordel af fortykkelsesegenskaberne hos irsk mos:

  1. Skyl grundigt (beregn fx 20 g til en stor kage)
  2. Læg mosset i en plastikskål, dæk med vand, læg låg på, sæt i køleskabet.
  3. Tangen er klar til brug efter 24 timer, bedst efter 3-4 dage, men holder sig i op til 7 dage i køleskabet.
  4. Bland, uden iblødsætningsvandet, med ønsket væske (ca. 2 dl). Prøv at få så små stykker som muligt.

Ingredienser: Økologisk råtørret irish moss (100%).
Kan indeholde spor af havsalt, sand eller små krebsdyr.

Oprindelsesland: Irland.

Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.

Næringsindhold per 100 g:
Energi: 62 kcal
Fedt: 1,3 g
- heraf mættet fedt: 0,6 g
Kulhydrater: 1,9 g
- heraf sukkerarter: <0,1 g
Protein: 10 g
Fibre: 48.3 g
Natrium (salt): 1,3 g