Kakaomasse er det vigtigste element indenfor chokoladefremstilling og består af finmalede kakaobønner. Rå kakaomasse er rig på antioxidanter, fytokemikalier, vitaminer og anandamid, som er godt for humøret! Rå kakao indeholder også mange mineraler bl.a. magnesium, jern, chrom, mangan, zink og kobber.
Vores rå, økologiske kakaomasse fremstilles ved malning af kakaobønner ved temperaturer under 42°C. Det giver en rig masse, som derefter køles ned i små blokke. Denne lave temperatur bevarer de følsomme næringsstoffer og smagen, som er i rå kakao.
Lav din egen rå chokoladebar ved at blande følgende rå ingredienser: kakaomasse, agavenektar, carobpulver, macapulver, kokosnøddeolie, kakaosmør og cashewnødder. Hæld i en form og frys. Nydes kold.
Anbefalinger:
● Prøv at rive kakaomassen og strø den over din morgenmad. Tilsæt lidt agavenektar eller andet sødemiddel for at få lidt sødme.
● Bland reven kakaomasse med agavenektar og frys. Spis det koldt.
● Bland kakaomasse med urtete og macapulver.
● Bland revet kakaomasse i is for at få verdens bedste chokoladecrunch.
Ingredienser: Rå, økologisk kakaomasse (100%), Criollo.
Oprindelsesland: Peru.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 2521 kJ/611 kcal
Fedt: 53,57 g
- heraf mættet fedt: 32,14 g
Kulhydrat: 10,7 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Fibre: 14,3 g
Protein: 14,29 g
Salt: 0,045 g