Mandler er en af de mest nærende nødder. Mandler er metabolisk basiske og indeholder quercetin og kaempferol. Mandler er rige på komplekse kulhydrater, fibre, protein, enkeltumættet fedt, jern, calcium, zink, B-vitaminer og antioxidanten vitamin E. Da mandler ikke er en nød, men et frø, reagerer de fleste nøddeallergikere ikke på mandler.
Blot to spiseskefulde mandler giver hele 35 % af dit daglige behov for antioxidanten E-vitamin. Vitaminerne B2 (riboflavin) og B3 (niacin) hjælper dig med at reducere de skadelige virkninger af stress. Mandler er også en god kilde til vitamin B9 (folinsyre), hvilket er særligt vigtigt for proteinstofskiftet.
Med en lækker og mild smag kan mandler bruges i kager, smoothies og salater. Du kan også lave din egen mandelmælk ved at blande mandlerne med vand, som du så siler ved hjælp af en nøddemælkspose eller et klæde.
Mandler er et perfekt supplement til enhver raw food-udøver. Mandler er modstandsdygtige over for skimmelsvamp og er derfor også fremragende at udbløde eller spire for yderligere at øge næringsværdien!