Psyllium Husk har med sine geldannende fibre lignende egenskaber som gluten i forbindelse med bagning. Med et højt indhold af kostfibre (85%) har Husk evnen til at opsuge væske og svulme op, hvilket giver en geléagtig konsistens, som binder dejen sammen. Psylliumhusk er godt for maven, da det høje fiberindhold binder væske og kan hjælpe imod fx forstoppelse. Fremragende hvis man ønsker at supplere sit indtag af fiber, for eksempel i forbindelse med en low-carb eller glutenfri diæt.
Ingredienser: 100% økologisk pulveriseret Psyllium-frøskaller.
Oprindelsesland: Indien.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Anvendelse: Du kan blande Husk i smoothies for at give yderligere struktur eller anvende det i bagning mm.
Dosering: De geleskabende fibre i psyllium har lignende egenskaber til gluten i forbindelse med bagning. Med et højt indhold af kostfiber (85%) har psylliumpulverets evnen til at absorbere væske og svulme. Giver en gelatineagtig tekstur, der binder dejen sammen.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 795 kJ/190 kcal
Fedt: 0,5 g,
- heraf mættet fedt: 0,5 g
Kulhydrater: 3,5 g
- heraf sukkerarter: 0,5 g
Protein: 1 g
Salt: 0,1 g