Økologisk rapsolie er god til kroppen og kan bruges til madlavning.
Rapsolie indeholder særligt sunde omega-3 fedtstoffer, som kroppen ikke kan producere alene. Ved højere temperaturer nedbrydes flerumættede fedtsyrer, så de ødelægges fuldstændigt. Rapsolie bør derfor ikke bruges til stegning, stegning, bagning eller grillning eller anden madlavning med en temperatur på over 200 grader.
Velegnet til tør hud og problemhud, da olien har en god fordeling af vigtige fedtsyrer. Indeholder også antioxidant tocopheroler (vitamin E) og flere phytosteroler, der har antiinflammatoriske og beskyttende virkninger.
Rapsolie kan bruges som baseolie i hudplejeprodukter, herunder balsam, emulsioner, rengøring, sæber og mere.
Ingredienser: Rapsolie* Brassica campestris seed oil.
* økologisk landbrug
Allergener: Kan indeholde spor af sesam, mandler og nødder.
Flaske: BPA-fri plast.
Oprindelsesland: Tyskland.
Tørhedsgrad*: 5.3
** Tørhedsgrad er en skala fra 0-10, der indikerer, hvor fedtet / tør olien er. 0 er fedeste og 10 er tørreste.
Absorption: Lav/Middel.
Farve: Gul.
Duft: Raps.
Fedtsyreprofil: Palmitinsyre (mættet) ca. 5%
Stearinsyre (mættet) ca. 2%
Omega 9 (monoumættet oliesyre) ca. 62%
Omega 6 (flerumættet linolsyre) ca. 20%
Omega 3 (flerumættet linolensyre) ca. 10%
Næringsindhold per 100 g:
Energi 3700kJ/900kcal
Fedt 100g - heraf mættet fedt 7g
Kulhydrater 0g
Protein 0g
Salt 0g