Save The Food er et brand skabt af Rawfoodshop. Det skete, da vi blev bedt om at hjælpe vores leverandører med at være mere bæredygtige og sælge deres overskydende råvarer. Produktet tilbydes derfor til en lavere og bedre pris end normalt. Det kan handle om overproduktion, forkert emballage, kosmetiske fejl, trends, udgåede sortimenter eller korte bedst-før-datoer. Produktet er helt i orden og af god kvalitet. Tørre fødevarer har en lang holdbarhed, normalt meget længere, end vi tror. Så spar mad sammen med os og bliv også en klimahelt!
Valnødder indeholder ca. 60% flerumættet fedt. Det flerumættede fedt i valnødder indeholder usædvanligt meget omega-3. Nødder indeholder normalt meget enkelumættet fedt og lidt flerumættet. Fedtsammensætningen og omega-3 anses for at være godt for hjertet ligesom enkeltumættet fedt. Valnødder indeholder også plantesteroler, som konkurrerer med kolesterol i tarmen og sænker optagelsen.
Udover sundt fedt og plantesteroler indeholder valnødder antioxidanter og aminosyren arginin. Både antioxidanter og arginin er godt for væggene i blodkarene og hjælper med til at holde dem bløde. I forbindelse med et studie skulle en gruppe spise mange valnødder, og de fik næsten 20% af energien fra valnødder. Under perioden skete der en mindskning i kolesterolværdierne. Desuden blev forsøgspersonernes blodkar sundere i løbet af perioden.
Ligesom andre nødder og frø indeholder valnødder ret meget E-vitamin. Flere B-vitaminer, fx tiamin og B6-vitamin, findes også i anseelige niveauer. Der er desuden kalcium, jern, magnesium, zink og selen i valnødder. Niveauerne varierer i forhold til vækstbetingelserne.
Valnødder er velsmagene og lækre at spise enten som de er, eller i en salat. De kan også anvendes i forskelligt bagværk.
Raw Food Tacos: Iblødlagte hakkede valnødder blandet med tacokrydderi er et utroligt godt raw food alternativ til fars i tacos.