Amarant er egnet som en base i en række forskellige retter. Blandt andet kan det anvendes i gryderetter, og som topping til supper, salater og grød. Det er let at fordøje, rigt på protein og har en smag, der er mild og lidt nøddeagtig.
Amarant er et calciumrigt kraftcenter, det indeholder to gange mere calcium end mælk, tre gange mere fiber og fem gange mere jern end hvedemel. Amarant er også ganske rig på kalium, fosfor, vitamin A, E, C og særligt rige på lysin - en essentiel aminosyre, der kan være vanskelig at finde i plantebaserede fødevarer. Lysin hjælper kroppen til at absorbere calcium i mavetarmkanalen.
Amarant har været dyrket i mange forskellige kulturer i tusinder af år. Det har traditionelt været brugt af indianerne i både Mellem- og Nordamerika som overlevelsemad. Urten vokser godt i de fleste klimaer, og kræver kun en lille mængde vand. Amarant regnes som en pseudo-kornsort, og hører ikke til græsfamilien, men dens frø ligner strukturelt de ægte kornsorters frø.
Ingredienser: Økologisk amarant (100%).
Oprindelsesland: Indien.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Tilberedning: Kog amaranten i vand i 15-20 minutter eller indtil den er blød. Si van det fra og skyl under koldt vand.
Næringsindhold per 100g:
Energi: 1564,8kJ/374 kcal
Fedt: 6,5 g
- heraf mættet fedt: 1,7 g
Kulhydrater: 51 g
- heraf fibre: 15g,
- heraf sukkerarter: 1,7 g,
Protein: 14,5 g
Salt: 0,05 g