Alle indlæg

Rawfoodkanelbolle med nøddeagtigt fyld

Rawfoodkanelbolle med nøddeagtigt fyld

Virkelig velsmagende raw food kanelboller, der minder om midterstykket i en klassisk kanelbolle. Her har vi løftet din yndlingsbolle til endnu et niveau med et vidunderligt sprødt nøddefyld.

Du mangler:

Bolledej
2 dl cashewnødder
1 dl havregryn
1 dl revet kokos
8 friske dadler
1-2 spsk vand eller mere
1 spsk dadelsukker, valgfrit
2 tsk vaniljepulver
1 knivspids salt

Fyldning
1 dl mandler
8 friske dadler, udstenede
1-4 spsk vand
2 spsk kanel
1 spsk kardemomme
2 tsk yaconsirup
1 dl pistacienødder eller hasselnødder, hakket
kokosflager eller bipollen til topping, valgfrit
papirbolleforme

Gør dette:

Butterdej
1. Start med at blande cashewnødder, havregryn og kokos til en melblanding. Brug gerne let tilspidsede mål. Her gælder det om at have en god røremaskine og tålmodighed. Hæld melblandingen i en skål og stil til side.
2. Udkern og hak dadlerne fint. Bland med vand, indtil du har en jævn dej. Du kan benytte lejligheden til at lave bunden til fyldet samtidig.
3. Bland derefter dadeldejen med melblandingen. Tilsæt vaniljepulver, lidt salt og eventuelt sødemiddel. Stil dejen i køleskabet, indtil det er tid til at rulle den ud.



Fyldning
1. Bland dadlerne med vand og krydderier som ovenfor. Bland mandlerne hver for sig til et groft mel og bland derefter med dadelblandingen.
2. Læg helst mandlerne i blød først eller blancher hurtigt i en gryde med varmt vand, men så bliver det ikke råkost.



Bollene
1. Nu er det tid til at rulle bolledejen ud mellem to plader bagepapir, 5 mm rækker. Stil den derefter tilbage i køleskabet et stykke tid.
2. Fordel et godt lag fyld over bolledejen. Her kan du også drysse finthakkede nødder for ekstra smag og tekstur.
3. Rul derefter forsigtigt dejen sammen ved hjælp af bagepapiret. Stil rullen på køl eller kort tid i fryseren, så bliver den nemmere at skære i flotte boller.
4. Læg bollerne i papirforme og top med en hvilken som helst topping efter eget valg, såsom kokos eller bipollen.


Tips x 3!
1. At blande dadlerne og dejen er lidt af en opgave, men når det er færdigt, er kanelbollerne super nemme at sno sammen.
2. Hvis du ikke følger raw food super strengt, kan du let riste nødderne og havregrynene i ovnen først. Det giver en ekstra dejlig smag.
3. Bollerne opbevares i køleskabet men kan også fryses. Så lav gerne en dobbelt batch.

Ingredienser:

Pistacienødder Premium RAW ØKO 200g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 103 DKK 148
KØB NU
Kanelpulver Kassia ØKO 100g
51%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK 23 DKK 47
KØB NU
Havregryn Glutenfri ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 34 DKK 48
KØB NU
Kokosnød Revet Premium RAW ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 59 DKK 84
KØB NU
Dadler Hakkede ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 54 DKK 77
KØB NU
Kardemommekerner ØKO 50g
50%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK 56 DKK 112
KØB NU
Vaniljepulver ØKO 10g
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK 116
KØB NU
Kardemomme Malet ØKO 50g
49%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK 39 DKK 77
KØB NU
Dadler udkernede ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 54 DKK 76
KØB NU
Cashewnødder Delte RAW ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 163 DKK 233
KØB NU
Dadelsukker ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 66 DKK 94
KØB NU
Kanelpulver Ceylon ØKO 100g
49%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK 27 DKK 53
KØB NU
Mandler Premium RAW ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 186 DKK 265
KØB NU
Kanelpulver Ceylon ØKO 500g
50%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK 80 DKK 159
KØB NU
Mandler Premium RAW 1kg
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 117 DKK 195
Mandler RAW 1kg
50%
Kort dato
Save The Food
Bedst før: 2023-09-30
DKK 98 DKK 195
Cashewnødder Delte RAW 1kg
50%
Kort dato
Save The Food
Bedst før:
DKK 96 DKK 192
Kokosnød Revet  RAW ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før: 2024-08-31
DKK 98 DKK 164
Pistacienødder RAW ØKO 500g
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før:
DKK 219 DKK 366
Hasselnødder RAW 1kg
50%
Kort dato
Save The Food
Bedst før:
DKK 117 DKK 233
Yaconsirup ØKO 250 ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 94 DKK 134
Cashewnødder Delte RAW ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før: 2023-11-24
DKK 140 DKK 233
Kokosflager Premium RAW ØKO 250g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 36 DKK 52
Cashewnødder Delte Premium RAW 1kg
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 116 DKK 192
Bipollen 1kg
30%
Kort dato
Save The Food
Bedst før:
DKK 327 DKK 467
Mandler Premium RAW ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før: 2024-08-31
DKK 160 DKK 266
Bipollen ØKO 1kg
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 518
Dadler Hakkede ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før:
DKK 84 DKK 139
Hasselnødder RAW ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før:
DKK 159 DKK 265
Dadler udkernede ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før: 2024-05-31
DKK 84 DKK 140
Dadelsukker ØKO 1kg
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før: 2023-12-25
DKK 100 DKK 167
Kokosflager RAW ØKO 500g
40%
Kort dato
Save The Food
Bedst før: 2024-08-12
DKK 62 DKK 103
Log ind
Fik du det rigtigt?