Knækket boghvede. Boghvede er faktisk en urt, men dens værdifulde egenskaber og sammensætning gør at det ligner en kornsort, og det regnes som en af dem. Boghvede er meget let at fordøje og rig på mineraler.
Ingredienser: Økologisk, knækket boghvede (100%).
Oprindelsesland: Holland.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Tilberedning: Beregn 0,5 dl knækket boghvede og 1,5-2 ml vand per person.
1. Skyl boghvede i varmt og derefter koldt vand.
2. Koges i dobbelte mængde vand i ca. 7 min. Lad boghveden stå og svulme i et par minutter inden brug.
OBS! I bohvedeskallen er der et farvestof, fagopyrin, som kan forårsage allergiske reaktioner.
Ved at vaske boghveden i varmt vand ødelægges emnet.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1380,7 kJ / 330 kcal
Fedt: 2 g
- heraf mættet fedt: 0,5 g
Kulhydrat: 65 g
- heraf sukkerarter: 0,5 g
Protein: 11 g
Salt: 0,01 g