• Gratis levering over 500 kr
  • Hurtig levering
Danmark

Indkøbskurven

Kurven er tom.

Hvad er quinoa?

Quinoa figurerer normalt sammen med korn, men er faktisk en urt, på samme måde som

boghvede og amaranth. Quinoa stammer fra Andesbjergene i Sydamerika og har været

dyrket i mindst 4.000 år. Blandt inkafolket blev quinoa betragtet som hellig og blev omtalt

som chisaya-mamaen, "moderen til alle afgrøder." Høsten af ​​quinoa foregår ofte

manuelt, på traditionel vis, meget fordi quinoaplanternes varierende modenhed gør det

svært at høste alt på samme tid.


Næringsindholdet i quinoamel

Quinoa og quinoamel, som er malet af fuldkorns quinoa, er en nærende fødevare, og er

let fordøjelig af kroppen. Den indeholder komplet protein med alle de essentielle

aminosyrer, folinsyre og mineraler som jern, zink, magnesium og mangan.

Hvordan bruger jeg melet?

Quinoamel er perfekt til dem, der ikke tåler eller bare gerne vil undgå gluten. Det er også

et godt produkt til veganere og andre, der nemt vil supplere deres proteinindtag. Bland

melet i opskrifter, hvor du ville bruge hvedemel - udskift noget eller alt melet med

quinoamel. Det går som regel rigtig godt og quinoamelet gør brød og lignende saftigt,

selvom den lidt nøddeagtige smag adskiller sig fra hvedemelet.

Quinoamel er lavet af økologisk quinoa, som dampes og derefter males til mel. Quinoamel

har en urteagtig og speciel aroma og er en kilde til protein. Når quinoaen er dampet,

behøver du ikke varme melet op, før fx protein booster din smoothie på en enkel måde.

Quinoamel er også velegnet til brug i pandekager, brød og tærter. Tænk på, at du i nogle

tilfælde skal bruge for eksempel fiberhusk eller andet mel, alt efter opskriften, for at holde

dejen eller dejen sammen.


Quinoabrød





Portioner: 1 brød | Tid: 1 t 35 min

Ingredienser

1 spsk fiberhusk

● 1 dl Vand

● 6 dl Kokosmælk/vand

● 0,5 dl kokosolie


● 4 dl Quinoamel

● 3 dl Rismel

● 1 dl Hørfrø

● 1,5 dl græskarfrø

● 1,5 dl valgfri tørret frugt

● 1 tsk. himalaya salt

● 2 tsk. Bikarbonat


Fremgangsmåde

1. Sæt ovnen på 170 grader. Bland fiberhusk og vand og lad det

hæve i en skål i cirka 10 minutter.

2. Vej alle tørre ingredienser undtagen frø og tørrede

frugter/bær i din foodprocessor (eller i en skål hvis du ikke har

en foodprocessor), gør det samme med de våde ingredienser.

Hæld de våde ingredienser i de tørre, mens du rører/pisker.

Tilsæt derefter bær og frø under omrøring i hånden for at

undgå at knuse bær/frø/frugter.

3. . Hæld dejen i en smurt 1 1/2 liters form eller form med

bagepapir. Top med frø og bag i nederste del af ovnen i 90

minutter.

4. Tag brødet ud af formen og læg det på en rist, fortsæt med at

bage i yderligere 15-20 minutter.

5. Lad afkøle og nyd derefter med lækre toppings! Husk på, at

glutenfrit brød altid bliver lidt fugtigt i forhold til almindeligt

brød. De klarer sig derfor bedst, hvis de får lov at hvile et par

timer eller natten over. På den måde undgår du den lidt

dejagtige følelse, der nogle gange opstår med lignende brød.

Relaterede produkter

Quinoamel ØKO 500g
-50% OFF
Price reduced from DKK 56,00 to DKK 28,00
Hørfrø Brune ØKO 500g
-50% OFF
Price reduced from DKK 49,00 to DKK 24,50
Bicarbonat 500g
-50% OFF
Price reduced from DKK 44,00 to DKK 22,00
Quinoamel ØKO 1kg
-50% OFF
Price reduced from DKK 92,00 to DKK 46,00
Quinoa Tre farver ØKO 1kg
-50% OFF
Price reduced from DKK 104,00 to DKK 52,00
Quinoa Rød ØKO 500g
-50% OFF
Price reduced from DKK 50,00 to DKK 25,00
Puffet Quinoa ØKO 200g
-50% OFF
Price reduced from DKK 72,00 to DKK 36,00