Alle indlæg

Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier - et sprødt indslag på årets julebord

Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier - et sprødt indslag på årets julebord

Vintertid og jul er synonymt med skønne dufte og smage. Hvad med at tilføje et økologisk touch til din julefrokost i form af frøknækbrød med tranebær og julekrydderier? Disse sprøde lækkerier er nemme at bage og ikke kun sunde, men også fyldt med vintersmage. Læs mere i vores artikel, hvor vi giver dig et indblik i frøknækbrødets historie og dets forbindelse til juletraditioner.

Frøknækbrød - med en historie der går langt tilbage i det nordiske køkken

Frøknækbrød er mere end blot et sprødt supplement til ostebordet. Dets historie strækker sig langt tilbage og har rødder i det nordiske køkken. Oprindeligt blev frøknækbrød skabt som et næringsrigt alternativ i vintermånederne, hvor tilgængeligheden af friske råvarer var begrænset. Med en base af græskarkerner, solsikkekerner, teffmel og en række andre næringsrige ingredienser blev det hurtigt en favorit på julebordene.

Som et sprødt indslag til julebordet er frøknækbrød en tilbagevendende favorit

Julen er en tid for fællesskab og traditioner, og frøknækbrød har sniget sig ind som en tilbagevendende favorit i disse festligheder. Det sprøde, smagfulde knækbrød passer perfekt til julebordet og er en fantastisk ledsager til traditionelle retter. Frøknækbrød er ikke kun nemt at lave, men også en sund tilføjelse til julefejringen med sine antioxidantrige tranebær og næringsrige frø.

Sådan bager du dine egne frøknækbrød med tranebær og julekrydderier

Nu hvor vi har taget en rejse gennem historien og forbindelsen til juletraditioner, lad os skabe lidt magi i køkkenet med en opskrift på frøknækbrød med tranebær og julekrydderier.

Opskrift - Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier

Ingredienser

2 dl græskarkerner
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl teffmel, mørkt
1 dl tørrede tranebær
0,75 dl lyse og mørke sesamfrø, blandet
0,25 dl loppefrøskaller
0,5 dl chiafrø
1 spsk loppefrøskaller
0,5 tsk salt
0,5 dl hakkede pekannødder
0,5 dl olivenolie
2 tsk peberkagekrydderi
2 dl varmt vand

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt olie og varmt vand og bland godt.
  3. Fordel dejen på bagepapir og skær dejen ud i firkanter.
  4. Drys med havsalt og bag midt i ovnen ved 150 grader i 45 minutter.

Tip: Vil du i stedet bage frøkiks? Rul dejen til en rulle, lad den hvile i køleskabet og skær den i tynde kiks. Drys derefter havsaltet over og bag på samme tid og temperatur som kiksen. Husk at holde øje med ovnen, så kiksene får en flot jævn farve.

Giv dit julebord et økologisk og sundt præg med disse frøknækbrød med tranebær og julekrydderier. Frøknækbrødet er nemt at bage og fuld af vintersmag og bliver derfor en favorit hos både store og små. Skab lidt julemagi i dit køkken og lad frøknækbrødet være stjernen på din festlige menu i år!

Køb ingredienser til Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier!

Græskarkerner ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 70 DKK 101
KØB NU
Solsikkekerner ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 36 DKK 52
KØB NU
Tranebær ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 87 DKK 124
KØB NU
Sesamfrø med skal ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 47 DKK 67
KØB NU
Sesamfrø Sorte ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 47 DKK 67
KØB NU
Psyllium Frøskaller ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 144 DKK 206
KØB NU
Psyllium Frø ØKO 300g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 41 DKK 59
KØB NU
Chiafrø Sorte ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 65 DKK 93
KØB NU
Peberkagekrydderi ØKO 100g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 60 DKK 86
KØB NU
Olivenolie koldpresset ØKO 500 ml
20%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 124 DKK 155
KØB NU
Pekannødder Premium RAW ØKO 250g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 98 DKK 140
KØB NU
Teffmel Mørkt ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 49 DKK 70
Log ind
Fik du det rigtigt?