Kartoffelmel eller kartoffelstivelseer en type af stivelse, som er udvundet af kartofler. Det fremstilles ved at revne kartofler opblødes i vand, således at stivelsen skylles ud af kartofler og samles i bunden af beholderen, derefter opsamles det og tørres. Ligesom med stivelse fra andre kilder, såsom majs eller arrowroot, anvendes kartoffelmel som fortykningsmiddel i madlavning, fx til jævning af frugtcremer, supper og saucer. En lille mængde udrørt stivelse i vand kan også anvendes til at tilvejebringe en blank overflade, for eksempel på en blanding af hakkede grøntsager. Glutenfri.
Ingredienser: Økologisk kartoffelmel (100%).
Oprindelsesland: Tyskland.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100g:
Energi: 1489,5 kJ/ 356 kcal
Fedt: 0,3 g
- heraf mættet fedt: 0,1 g
Kulhydrater: 83 g
- heraf sukkerarter: 3,5 g
Protein: 7 g
Salt: 0,05 g