Konjakrod indeholder glucomannan, som er en opløselig fiber, der bidrager til vægttab. I løbet af de seneste årtier er glucomannan blevet indført i både USA og Europa som fødevaretilsætningsstof og kosttilskud. Glukomannan er opløselige kostfibre fra konjakroden, som vokser i Asien. Folk i Østasien har brugt konjakrod i tusinder af år som både mad og traditionel medicin. Urbefolkningen i Kina anvendte det til behandling af astma, brystsmerter, hoste, brok, forbrændinger og forskellige hudsygdomme. Nu til dags viser videnskabelige undersøgelser at glucomannan kan sænke plasma kolesterol, forbedre kulhydratmetabolismen, stimulere tarmens bevægelser og fremme en sund kolon.
Ingredienser: Økologisk konjakrod (100%).
Oprindelsesland: Kina.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt. Uden for rækkevidde af små børn.
Dosering: Drik det med vand tre gange om dagen før hvert måltid, rør (hurtigt) 1 tsk. cognacpulver (ca. 4 g) i 8 dl vand, drik umiddelbart inden det danner geleklumper.
Anvend som jævning: Kan anvendes på samme måde som majsstivelse. Konjak - glucomannan har omkring ti gange viskositeten af Maizena, så det er meget drøjt. Fortyndes i lidt kold væske indtil pulveret er opløst. Bland i koldt eller varmt væske under piskning. 2/3 - 1 tsk. per 2,5 - 3 dl væske.
Kosttilskud: Den anbefalede dosis bør ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke anvendes som et alternativ til en varieret kost. Opbevares tørt og utilgængeligt for børn.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 41,8 kJ/ 10 kcal
Fedt: 0,004 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrater: 5 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 1,64 g
Salt: 0 g
Glukomannan: 79,37 mg