Lilla majsmel bruges til at lave en traditionel drink kaldet chicha morada i Andesbjergene. Lilla majsmel kan bruges som erstatning for hvede og andre typer mel i opskrifter. Erstat 2/3 mel med 1/3 lilla majsmel. Der er meget få lilla spiselige planter i planteriget, så dette produkt er perfekt til dem, der for eksempel følger regnbuekosten. Den går også godt i råchokolade, brød og kiks. Lilla majsmel er glutenfri og har ingen kendte bivirkninger eller interaktioner med medicin. Vær dog opmærksom på eventuelle personlige reaktioner og kontakt din læge, hvis du er usikker, især hvis du tager medicin.
Ingredienser: 100% økologisk råtørret violet majsmel (tørret under 40°C).
Oprindelsesland: Peru.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt. Efter åbning i køleskab. Det bør ikke udsættes for fugt, varme og direkte sollys. Opbevares utilgængeligt for børn.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1569 kJ/ 375 kcal
Fedt: 1 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrat: 83 g
- heraf sukkerarter: 1,4 g
Protein: 6 g
Salt: 0,05 g