Opskrifter & Inspiration

Raw chokolade med kandiseret appelsin

Raw chokolade med kandiseret appelsin

At lave din egen chokolade er let og kan smages på alle mulige måder. Inviter til en hyggestund eller pak den pænt ind og giv den væk i julegave.

Ingredienser:

100 g kakaomasse

100 g kakaosmør

2 spsk. agavesirup

2 spsk. raw kakaopulver

1 knivspids himalayasalt

Kandiseret appelsin

1 appelsin, skrællet

2 spsk. agavesirup

2 spsk. vand

Flere toppingsforeslag

Hakkede ristede mandler, tørrede skiver af klementin, tørret granatæblekerner.

Kandiseret appelsin:

Skræl den ydre gule skræl af appelsinen ved hjælp af en kartoffelskræller, hvis du får med en hvid indre skræl, kan du skære den af med en kniv efterfølgende. Skær skrælen i tynde strimler. Læg i en gryde med vand og kog et par minutter. Hæld vandet, tilsæt nyt og kog igen, lad det småkoge i et par minutter til, og hæld derefter vandet fra. Anbring agave, vand og appelsinstrimlerne i en lille gryde, og lad det simre, indtil væsken stort set er forsvundet helt, og den bobler kraftigt. Arranger appelsinstrimlerne på bagepapir, og lad det køle af.

Chokoladen:

Hak kakaomasse og kakaosmør fint, smelt forsigtigt i vandbadet. Bland sirup, kakaopulver & salt. Hæld chokoladen i forme eller hæld på bagepapir. Top med den kandiserede appelsin, hakkede ristede mandler, tørrede skiver af klementin og tørrede granatæblekerner eller hvad du synes er lækkert!

Ingredienser

Kakaomasse 100% ØKO 250g
30%
DKK 50.40 DKK 72
Køb!
Kakaomasse 100% ØKO 500g
30%
DKK 84 DKK 120
Køb!
Kakaossmør ØKO 250g
30%
Rawfoodshop
DKK 57.40 DKK 82
Køb!
Kakaosmør ØKO 500g
30%
Rawfoodshop
DKK 100.80 DKK 144
Køb!
Kakaosmør pellets ØKO 500g
30%
DKK 137.20 DKK 196
Køb!
Agavesirup Lys ØKO 500ml
40%
DKK 46.80 DKK 78
Køb!
Himalaya Salt Groft 500g
DKK 40
Køb!
Jordbær Frysetørrede stykker ØKO 50g
30%
DKK 70 DKK 100
Køb!
Mango Frysetørret ØKO 50g
30%
DKK 49 DKK 70
Køb!
Mandler Hakkede ØKO 200g
40%
DKK 56.40 DKK 94
Køb!
Hasselnødder Premium RAW ØKO 1kg
40%
DKK 145.20 DKK 242
Køb!
Log ind
Fik du det rigtigt?