Chiafrøet, det lille supersunde frø, der har en flere tusinde års lang tradition blandt indianerne, dyrkes højt oppe i Andesbjergene.
Omega-3 & lang holdbarhed
Chia som Omega-3 kosttilskud hjælper til med at undgå udfiskning af havet, samtidig med at man undgår de gifte og tungmetaller, som akkumuleres i fisk og fiskeprodukter. Chiafrø har en vigtig fordel i sammenligning med hørfrø og fiskeprodukter, da det kan opbevares i årevis uden at smag, lugt og næringssammensætningen ændres. Chiafrø har en neutral smag og lugt, og er et stabilt, naturligt og miljøvenligt produkt.
Kostfiber & gelering
Chia topper topper kostfiberlisterne - de indeholder flere gavnlige opløselige og uopløselige kostfibre end nogen anden fødevare. Hvis man blander en spiseske chiafrø i et glas vand og lader det stå i 30 minutter, så dannes en fast gele. Denne geledannelse sker på baggrund af de opløselige kostfibre, som er i frøene.
Som bindemiddel i stedet for æg
Æg anvendes ofte som bindemiddel i opskrifter. Chiafrøene kan anvendes i stedet for æg for at opnå samme funktion. 1 spsk. malede chiafrø + 3 spsk. vand erstatter 1 æg.