Sea Spagetti - Sea spaghetti (også kendt som thongweed eller buttonweed) er en brun tang. Den vokser eksplosivt og bliver op til tre meter lang og kan danne tætte tæpper nær stranden, der kan dække store områder. De unge skud er særdeles lækre at spise rå og smager lidt som asparges. Havspaghetti findes kun i de østlige dele af Atlanterhavet, fra Portugal til Norge, men den er mest almindeligt omkring De Britiske Øer.
Smagen er mild og tangen er sprød. Det er bedst, hvis den har lægget i blød, og hurtigt ristede sammen med hvidløg i en wok. Tilsæt citron eller limejuice.
Ingredienser: Økologisk, råtørret himanthalia elongata (100%).
Oprindelsesland: Irland.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 401,7 kJ/ 96 kcal
Fedt: 0,7 g
- heraf mættet fedt: 0,3 g
Kulhydrater: 7,9 g
- heraf sukkerarter: 1,5 g
Protein: 10 g
Salt: 14,4 g