Opskrifter & Inspiration

Vegansk raw mangoparfait

Vegansk raw mangoparfait

Super enkel is, der blandes sammen på få minutter, men tilbyder en smagseksplosion af den fineste mango. Serveres med bær og revet kokos!

6 portioner

250 g tørret mango

5 spsk. kokosmælkpulver blandet med 4 dl vand eller vegansk vaniljesauce

½ dl lys agavesirup eller anden sødning, valgfrit

1 tsk. vaniljepulver

1 spsk. citronjuice

Serveres med:

Citronmelisse, friske bær og revet kokosnød

Fremgangsmåde:

  1. Tilsæt mango i rigeligt vand natten over. Hæld vandet fra, men gem det – det er virkelig godt som sødestof og smagsforstærker i smoothies eller til frugtsalat.
  2. Bland mango med de andre ingredienser til en glat dej i en blender. Smag gerne til med lidt mere citron, sødning og vanilje, så isen er som du vil have den.
  3. Hæld dejen i en ismaskine eller læg den i en beholder i fryseren. Rør om hver halve time, indtil isen er klar.
  4. Server let optøet med citronmelisse, friske hindbær eller andre bær og revet kokosnød. Super velsmagende med et strejf af ægte vaniljesauce – se vores opskrift her.

Tips!

Sådan laver du din egen kokosmælk:

Du kan lave din egen kokosmælk eller fløde med vores fantastiske kokosmælkpulver. Det er økologisk og helt uden tilsætningsstoffer. Smart og miljøsmart – ikk? Fordi du ikke behøver at "betale" for vandet og den dyre emballage. Sådan får du svaret til en 400 ml dåse / pakke kokosmælk: Mål 4 dl koldt vand i en glasbeholder eller flaske. Tilsæt lige under 5 spsk. kokosmælkpulver og ryst / pisk grundigt. Du kan også gøre dette i en blender, madprocessor eller med en håndmikser.

For en rigere "mælk" kan du hælde lidt ekstra pulver i. Du kan også tilføje en knivspids salt, hvis du ønsker det.

Du fremstiller kokosnøddefløde på samme måde. Reducer mængden af vand med en tredjedel. Eller 4 dl vand til 7-8 spiseskefulde kokosmælkpulver. Du kan bruge det i gryderetter og desserter ligesom sædvanligt. Du kan dog ikke piske din hjemmelavede kokosnøddefløde, som du kan med den dåse fløde. Opbevares i køleskab i højst fem dage.

Mango ØKO 1kg
40%
Save The Food
DKK 168 DKK 279
KØB NU
Mango ØKO 2kg
30%
Rawfoodshop
DKK 365 DKK 522
KØB NU
Mango ØKO 2kg
40%
Save The Food
DKK 327 DKK 545
KØB NU
Agavesirup Lys ØKO 1L
40%
Save The Food
DKK 128 DKK 214
KØB NU
Agavesirup Lys ØKO 500ml
30%
DKK 56 DKK 80
KØB NU
Vaniljepulver ØKO 10g
DKK 116
KØB NU
Kokosmælk Pulver ØKO 100g
41%
DKK 27 DKK 46
KØB NU
Kokosmælk Pulver ØKO 500g
30%
DKK 107 DKK 153
KØB NU
Mango ØKO 500g
30%
Rawfoodshop
DKK 98 DKK 140
Citronjuice ØKO 1 liter
29%
DKK 65 DKK 92

Log ind
Fik du det rigtigt?