Alle indlæg

Sådan bager du sommerens cheesecake med jordbær & rabarber

Sådan bager du sommerens cheesecake med jordbær & rabarber

Sommerens lækreste cheesecake laver du med en skøn nødde- og mandelbund, en udsøgt cremet fyld af både friske og tørrede jordbær samt spæde rabarber. Så topper du hele herligheden med endnu flere friske bær. Sommerligere end dette bliver det ikke med denne lækre kage! Og bedst af alt - den er helt raw og vegansk.

Opskrift - Cheesecake med jordbær & rabarber

12 portioner

Ingredienser

Bund

10 medjool dadler
1 ½ dl hasselnødder
1 ½ dl mandler
1 tsk kardemomme, malet
1 tsk vaniljepulver
1 knivspids salt

Fyld

8 dl premium cashewnødder
2 dl kokosfløde
2 dl fint hakket rabarber
2 dl friske jordbær
1 dl virgin kokosolie
1 dl lys agavesirup
2 spsk citronsaft
½-1 dl frysetørrede jordbær
1 spsk pink pitayapulver, valgfrit
½ tsk vaniljepulver

Dekoration

Pistacienødder eller strimlet kokos
Friske jordbær
Citronmelisse eller spiselige blomster
Eventuelt lys agavesirup

Sådan gør du

  1. Læg cashewnødderne i blød i 4-5 timer eller natten over. Hæld blødgøringsvandet fra og skyl nødderne grundigt.
  2. Beklæd bunden af en springform med plastfolie eller bagepapir.
  3. Hak dadlerne groft. Blend nødder med kardemomme, vanilje og salt i en blender eller foodprocessor. Tilsæt dadlerne under fortsat blendning, indtil du har en fast dej. Tryk dejen ud i formen og stil den i fryseren et stykke tid.
  4. Nu er det tid til at lave fyldet. Blend cashewnødder med de øvrige ingredienser, indtil blandingen er helt glat. Hæld det i formen og frys igen i en time eller mere.
  5. Lad kagen tø op i et kvarter før servering og pynt med jordbær, pistacienødder og lidt citronmelisse eller spiselige blomster. Afslut med at dryppe lidt agavesirup, hvis du vil have lidt ekstra sødme.

Tips! 

Hvis du mangler friske jordbær, kan du toppe kagen med strimlet kokos og frysetørrede jordbær eller kun hakkede pistacienødder. Kagen kan med fordel forberedes en dag eller to i forvejen eller fryses i god tid. Pynten lægger du på samme dag, som kagen skal nydes. Efter det holder kagen, så længe bærrene er friske.

Opskrift - Hjemmelavet kokosmælk eller kokosfløde

Træt af at slæbe konservesdåser med kokosmælk hjem fra butikken? Vidste du, at du kan lave din egen kokosmælk eller -fløde med vores fantastiske kokosmælkspulver? Det er økologisk og helt uden tilsætningsstoffer. Smart og ekstra holdbart - ikke sandt? Da slipper du for at "betale" for vandet og de dyre emballager.

Sådan gør du

  1. Mål 4 dl koldt vand op i en glasbeholder eller flaske.
  2. Tilsæt knap 5 spsk kokosmælkspulver og ryst/pisk grundigt.
  3. Du kan også gøre dette i en blender, foodprocessor eller med en stavblender.
  4. For en rigere "mælk" kan du tilsætte lidt ekstra pulver. Du kan også tilsætte en knivspids salt, hvis du ønsker det.
  5. Kokosfløde laver du på samme måde. Men du reducerer mængden af vand med en tredjedel. Eller tager 4 dl vand til 7-8 spsk kokosmælkspulver.

Fløden bruger du i gryderetter og desserter præcis som normalt. Du kan dog ikke piske din hjemmelavede kokosfløde som dåsefløden. Opbevares i køleskab i maksimalt fem dage.



Bestil ingredienser til sommerens cheesecake

Medjool Dadler ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
202 kr 289 kr
KØB NU
Medjool Dadler ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
112 kr 159 kr
KØB NU
Mandler Premium RAW 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
112 kr 225 kr
KØB NU
Mandler Premium RAW 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
72 kr 144 kr
KØB NU
Mandler Premium RAW ØKO 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
86 kr 172 kr
KØB NU
Mandler Premium RAW ØKO 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
126 kr 251 kr
KØB NU
Virgin RAW ØKO Kokosolie 1000ml
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
103 kr 206 kr
KØB NU
Kokosolie Virgin RAW ØKO 500ml
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
57 kr 114 kr
KØB NU
Agavesirup Lys ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
78 kr 112 kr
KØB NU
Agavesirup Mørk ØKO 500ml
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
77 kr 111 kr
KØB NU
Citronjuice ØKO 1 liter
31%
Kort dato
La Bio Idea
Bedst før: 2025-03-03
66 kr 95 kr
KØB NU
Jordbær Frysetørrede stykker ØKO 50g
30%
Kort dato
92 kr 132 kr
KØB NU
Jordbær Frysetørrede Skiver ØKO 50g
30%
Kort dato
106 kr 151 kr
KØB NU
Cashewnødder Delte Premium RAW 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
99 kr 197 kr
KØB NU
Hasselnødder Premium RAW ØKO 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
104 kr 208 kr
Kardemomme Malet ØKO 50g
31%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
55 kr 80 kr
Vaniljepulver ØKO 10g
29%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
84 kr 119 kr
Pink Pitaya Pulver 100g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
90 kr 128 kr
Cashewnødder Delte Premium RAW 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
55 kr 109 kr
Cashewnødder Delte RAW ØKO 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
134 kr 268 kr
Log ind
Fik du det rigtigt?