Opskrifter & Inspiration

Safranscouscous

Safranscouscous

En perfekt buffetret eller som tilbehør til et måltid. Den cremede butternut smager lækkert med safranen og de sprøde granatæblekerner. Couscous er rig på protein og mætter rigtig godt!

Ingredienser:

600 g butternutsquash

4 dl kogte kikærter (ca 1 ¾ tørrede)

2 spsk. olivenolie

1 spsk. paprikapulver

½ tsk. cayennepeber

1 hvidløgsfed

Salt og sort peber

3 skalotteløg

2 hvidløgsfed

1 pakke safran

4 dl vand

4 dl couscous

ca 150 g frisk spinat

salt

1½ dl ristede mandler, hakkede

1 dl granatæblekerner

Fremgangsmåde: 

1. Skær butternut squashen ud, og skær den derefter i mundrette stykker. Drys lidt olie i bunden af en ildfast form og tilsæt squash, salt og peber.

2. Bland de kogte kikærter med olivenolie, paprikapulver, cayennepeber, revet hvidløg, salt og peber i en skål og omrør. Hæld kikærteblandingen over butternut-squashen i formen og steg derefter i ovnen ved 225 grader i cirka 25 minutter, eller indtil squashen føles helt blød og har fået noget farve.

3. Skræl og hak skarlotteløget, skræl hvidløg og skær i tynde skiver. Steg skarlotteløg og hvidløg med olivenolie i en pande, indtil løgene begynder at få farve. Tilsæt safran og lad det småkoge i et minut. Tilsæt vandet og kog. Fjern det fra varmen, og tilsæt couscousen, omrør og lad stå i 10 minutter.

4. Vend spinaten ned i couscousen, så den blødgørs lidt. Læg på et fad, vend halvdelen af squash og kikærter ned i, og fyld derefter med resten. Top op med ristede mandler og granatæblekerner.

Ingredienser

Hele Kikærter ØKO 500g
40%
DKK 30 DKK 50
KØB NU
Paprikapulver Stærk ØKO 50g
39%
DKK 34 DKK 56
KØB NU
Himalaya Salt Fintmalet 500g
40%
DKK 24 DKK 40
KØB NU
Mandel Hakket ØKO 200g
30%
DKK 58 DKK 83
KØB NU
Mandler RAW ØKO 1kg
40%
Save The Food
DKK 160 DKK 266
KØB NU
Cayennepulver ØKO 100g
30%
DKK 48 DKK 69
Log ind
Fik du det rigtigt?