• Gratis levering over 500 kr
  • Hurtig levering
Danmark

Indkøbskurven

Kurven er tom.

En guide til vores glutenfri mel

Glutenfritt

At følge en glutenfri diæt, uanset om den er relateret til fødevareallergi, sundhed eller anden grund, kan oprindeligt føles vanskeligt og kompliceret. Men det behøver ikke være. Her er nogle gode

muligheder, når du vil bage glutenfrit.

Du finder alle vores glutenfrie meler som vi sælger her.

Havremjöl

Havremel

Havregryn er rig på vitaminer, mineraler og umættede fedtsyrer. Det er det også en god kilde til sunde fibre, såsom beta-glucaner, der har en positiv effekt på blodsukker og kolesterol. Det er et værdsat mel til bagning og tilbyder en mild og behagelig smag. Havregryn har også evnen til at binde væske godt, hvilket giver kager en flot struktur. Sørg dog for, at du vælger en havregryn fra "ren havre", der ikke er håndteret i samme miljø som korn indeholdende gluten. Velegnet til både brød, pandekager og søde bagværk.

Kan ofte erstattes med durramel eller teffmel og omvendt.

Rismjöl

Rismel

Rismel er afskallet og tørret langkornet ris, der er malet til mel. Det er let at fordøje, hvilket gør det godt for følsomme maver. Smagen er neutral og indeholder en masse stivelse, der får det til at binde godt. Velegnet til f.eks. brød, kager, boller, pandekager, vafler og et meget godt mel til sprøde kager.

Kan også bruges til at tilberede supper og saucer.

Kan ofte erstattes med majsmel eller brunt rismel.

Brunt Rismjöl

Rårismel/fuldkornsrismel

Rårismel eller fuldkornsrismel er tørret og langkornet ris med skal, som formales til mel. Smagen er fyldigere end hvidt rismel og giver en lidt mørkere farve.

Indeholder en masse mineraler og er rig på stivelse ligesom hvidt rismel. Velegnet til brød, søde kager og rigtig god i pandekage eller vaffeldejen.

Kan ofte erstattes med rismel, durramel, teffmel eller hirsemel.

Quinoamjöl

Quinoamel

Quinoamel er dampes og tørret quinoa malet til mel. Quiona er en urt som er en del af den samme plantefamilie som spinat og rødbeder. Det er rig på protein og næringsstoffer såsom folat, fosfor, iod og magnesium. Smagen er noget nøddeagtig og passer godt til blandt andet brød, madpandekager og søde kager.

Kan ofte erstattes med boghvedemel eller kikærtemel.

Mandelmjöl

Mandelmel

Mandelmel er rig på protein og flerumættet fedt og indeholder en meget lav andel af kulhydrater, ca. 5 g pr. 100 g mandelmel. Derudover er den rig på fibre, vitaminer såsom folat, E, B1, B2, B3 og mineraler såsom fosfor, magnesium, jern, calcium, kalium og zink. Passer især godt til kager, pandekager og rawfood kugler, men fungerer også til visse typer brød.

Kan erstattes med andet nøddemel.

Majsmjöl

Majsmel

Majsmel er tørrede majskorn, der formales til et fint mel. Den indeholder en bunke andel af kulhydrater og er rig på stivelse. Det giver en flot gul farve og naturlig sødme. Majsmel fungerer lige så godt i knækkebrød og kager som i blødt brød og selvfølgelig tortillas. Bemærk, at majsmel ikke er det samme som majsstivelse så disse to kan ikke erstatte hinanden.

Kan ofte byttes mod rismel, kikærtemel eller hirsemel.

Lila majsmjöl

Lilla Majsmel / Purple Corn

Lilla majsmel bruges af Andesfolk, hvor de laver en forfriskende drink af dette mel kaldet chicha morada. Denne drink betragtes nu som en superdrink på grund af dens høje indhold af phenoler og anthocyaniner. Phenoler er kendt for at være bioaktive og funktionelle. Forskning viser, at afgrøder med et højt indhold af phenoler og anthocyaniner er stærke antioxidanter. Anthocyaniner er typer af komplekse flavonoider, der producerer blå, lilla og røde farver. Lilla majs indeholder stærkere antioxidanter og antiradisk kinetik end blåbær og højere eller så høje niveauer af anthocyaniner og phenoler som blåbær. Pulveret indeholder 6% anthocyaniner i koncentreret form.

Der er meget få lilla spiselige planter i planteriget, så dette produkt er perfekt til dem, der for eksempel følger regnbuens diæt. Dette produkt ekstraheres ved at male de lilla majskerner til pulver. Pulveret er fremragende som erstatning for hvede og andet mel. Udskift 2/3 mel med 1/3 lilla majsmel. Det passer også godt i raw chokolade, raw brød og hørfrøkiks.

Durramjöl

Durramel

Durra er et glutenfrit korn med oprindelse i Afrika, men dyrkes i dag

flere dele af verden. Den er rig på fiber og indeholder en betydelig mængde vitaminerne folat, B1, B2 og B6 samt mineralerne fosfor, jern, kalium, magnesium og zink. Durramel har en nøddeagtig mild smag, der er meget værdsat. Kan bruges til brød, scones, tærtebund, pandekager og kager.

Kan ofte erstattes med boghvedemel, havregryn, mel af brunt ris og kikærtemel.

Teffmjöl

Teffmel

Teff er en glutenfri korn, der dyrkes bredt i Afrika, hovedsagelig i Etiopien, men også i andre dele af verden. Teff indeholder en betydelig mængde næringsstoffer B1, B3, B6, fosfor, jern, calcium, kalium, magnesium og zink. Teffmel har en behagelig og fyldig smag, der passer godt til brød, madpandekager og småkager. Melet fås både som lyst og mørkt, hvor skallen er fjernet i det lyse.

Kan ofte erstattes med for eksempel durramel, boghvedemel eller brunt rismel.

Bovetemjöl

Boghvedemel

Boghvede er en naturlig glutenfri urt, der er en del af den samme plantefamilie som engesyre og rabarber. Boghvede fordøjes let for maven og har en god smag, der er let at værdsætte. Den er rig på B-vitaminer, mineraler såsom kalium, jern, magnesium og flavonoiden rutine. Boghvede har også en lav GI-værdi, hvilket betyder, at blodsukkeret stiger langsomt. Boghvede bruges klassisk til fx madpandekager mm. Passer også meget godt i brød og kager.

Kan ofte erstattes med quinoamel, brunt rismel eller durramel.

Kokosmjöl

Kokosmel

Kokosmel er tørret frugtkød fra kokosnødden, som males til et mel, hvilket giver det er en mild kokosnøddesmag. Melet er rig på kostfibre, protein, sunde MCT- fedtsyrer og mineraler. Passer bedst i små mængder i kombination med andre typer mel for at øge indholdet af fiber og protein. Prøv at bruge det i pandekager, kager og boller eller tilsæt i grød eller smoothies.

Hirsmjöl

Hirsemel

Hirse er et naturligt glutenfrit korn rig på B-vitaminer såsom folat, B1, B2, B3 og B6 samt mineraler såsom magnesium, zink, calcium og kalium. Hirsemelet er lyst og har en let nøddeagtig smag, der passer godt til både brød og søde kager. Melet kombineres ofte med andre meltyper til undgå, at bagværk bliver smuldret.

Kan ofte erstattes med for eksempel rismel.

Kikärtsmjöl

Kikærtemel

Kikærtemel er lavet af kikærter, der er tørret og formalet til et mel. Den er rigt på fibre, protein og bidrager med langsomme kulhydrater. Du finder også en betydelig mængde B1, B2, B3, B6, fosfor, magnesium, kalium, calcium og jern. Kikærtemelet har en nøddeagtig smag, der passer godt til brød, tærtebund, madpandekager, veggiebøffer og bløde kager.

Kan ofte erstattes med brunt rismel, quinoa mel, amarantmel eller boghvedemel.

For til at få den rette konsistens ved glutenfri bagning

For at få en rigtig god tekstur og smag på glutenfri kager så plejer man at blande forskellige typer glutenfri mel. Ofte har du også brug for en eller anden form for konsistensforstærker, der erstatter glutens egenskaber, der giver kagerne en luftig, saftig og elastisk struktur.

Cassavamjöl

Cassavamel

Cassavamel er et stivelsesholdigt og glutenfri mel. Det har en smag og tekstur, der minder om hvedemel og fungerer som en 1:1 erstatning i mange af dine yndlingsopskrifter uden kedelige ændringer. Det kan erstatte hvedemel i mange bagværk og retter, især når du tilbereder saucer osv. Også kendt som Manioc (Manihot Esculenta), Cassava er en lækker rodgrøntsag, der bliver det perfekte alternativ til hvede, når den tørres og formales. Vores cassavamel er en naturlig madvare, som man får det godt af. Lavet af hele, skrællede knolde fra cassavabusken.

Tapiokamjöl

Tapiokamel

Tapiokamel kommer fra cassavabusken. Det ekstraheres fra knoldene og er rig på stivelse, men fattig i protein. Melet bruges som fortykningsmiddel eller i bagning som et alternativ til f.eks. kartoffelmel.

Tigernötmjöl

Jordmandelmel

Tigernød (jordmandel) er ikke en rigtigt en nød, men knolde fra græs. Tigernøddemel er glutenfri og kan bruges som erstatning for mandler og andre nødder til bagning og madlavning. Er rig på protein, mineraler og fibre og har en nøddeagtig smag.

Kastanjemjöl

Kastanjemel

Kastanjen var udbredt i Central- og Sydeuropa for tusinder af år siden, men vi mener, at det var romerne, der bragte træet til Nordeuropa. I middelalderen spillede kastanjer en vigtig rolle i husstanden, især i de kolde vintermåneder. Melet fra kastanjer blev derimod brugt hele året rundt.

Bananmjöl

Bananmel

Vores økologiske bananmel er lavet af grønne umodne bananer, som også kaldes Plantain. Bananmel indeholder Resistant Starch 2 (RS2) – en type stivelse, der ikke absorberes i tyndtarmen, men når tyktarmen uændret, hvor den fordøjes og omdannes til næringsstoffer for de gode tarmbakterier.

Sojamjöl

Sojamel

Sojamel er en meget nærende madvare med et bredt anvendelsesområde, kan begge erstatte andre mel, når de bages, eller bruges som et proteinpulver under træning. Du kan bruge sojamel i stedet for æg, når du f.eks. bager muffins eller laver pandekager. Sojamel har et højt indhold af protein af høj kvalitet. Indholdet af vitaminer og mineraler er højt, især B-vitaminer, calcium, jern, fosfor og caroten.

Chiamjöl

Chiamel

Chiamel er fremragende i glutenfri bagning, da chiafrø er naturligt glutenfri. Chiafrø binder vand så meget som 12 gange deres vægt i vand og fungerer derfor godt til fremstilling af budding, grød eller bruges som et naturligt fortykningsmiddel i smoothies. Chiafrø er naturligt rige på proteiner og omega fedtstoffer, der er gode til at absorbere, og har naturligt lave kulhydrater og er derfor også velegnede til dem, der lever af diæter som LCHF.

Linfrömjöl

Hørfrømel

Hørfrømel har et højt indhold af kostfibre og Omega-3 fedtsyrer og bruges med fordel til bagning eller i mysli. Melet binder flydende og er fremragende, f.eks. når man bager kiks. Vi sælger hørfrømel fra både gule og brune hørfrø.

Sötpotatismjöl

Sødkartoffelmel

Bruges i brød, kager, muffins, pandekager eller til jævning af supper, saucer og gryderetter i stedet for almindeligt mel. Melet kan også bruges til at fremstille sød kartoffelpuré. Sød kartoffelmel er en kilde til langsomme kulhydrater, hvilket er fremragende for dig, der træner og ønsker langvarig energi.

Hampafrömjöl

Hampefrømel

Økologiske med en nøddeagtig smag. Rig på vitaminer og mineraler. Højt proteinindhold og lavt kulhydratindhold. Anvendes med fordel i bagning af brød, mysli og desserter.

Johannesbrödmjöl

Johannesbrødkernemel

Johannebrødkernemel (carobmel) kan bruges til LCHF-bagning og som en stabilisator i madlavningen. Johannesbrød indeholder så meget vitamin B1 som asparges og jordbær, så meget niacin som bønner, linser og ærter og mere vitamin A end aubergine, asparges og roer. Den indeholder også vitamin B2, calcium, magnesium, kalium, jern, mangan, krom og kobber. Johannesbrød indeholder et gennemsnit på 8% protein og er en fremragende kilde til fiber.

Pofiber

Potex/ Pofiber

Pofiber Potex fremstilles ved en speciel fremstillingsmetode uden kemiske tilsætningsstoffer, hvor kartoffelens frugtmasse rengøres og tørres. Resultatet er et produkt, der indeholder 70% kostfibre, hvoraf to tredjedele består af pektin og hemicellulose, resten er cellulose og lignin. Omkring en tredjedel af kostfiberne er vandopløselige. Pofiber er således en kombination af uopløselige tarmfibre og opløselige metaboliske fibre. Tarmfibre (f.eks. cellulose) øger volumenet af tarmindholdet og fremskynder passagen gennem tarmen. Metaboliske fibre betyder derimod, at næringen optages langsommere. Dette forhindrer et for stort overskud af blodsukkeret, hvilket er af stor betydning for blandt andet diabetikere. Pektin er en typisk metabolisk fiber.

Hasselnötsmjöl

Hasselnøddemel

Ristet hasselnøddemel er et lækkert og smuldrende mel, der bidrager med en intens rigdom til tærtebunde, scones, kager og bagværk. Og bedst af alt: Hvis din opskrift kræver malede ristede hasselnødder, behøver du ikke udføre noget forberedende arbejde. Ristningen fremhæver nøddernes søde og nøddeagtige smag. Hasselnøddemel giver en smøragtig smag, der passer til både salte og søde retter. Produktet er naturligt glutenfrit, meget rig på fiber og indeholder meget få kulhydrater. Melet indeholder også en masse antioxidanter og vitaminer og er en fremragende kilde til jern og fosfor.

Ved at tilføje forskellige typer stivelse og / eller fibre, såsom psylliumskaller, pofiber, xanthangummi og guargummi, kan du få en god konsistens til dine glutenfrie kager.


Relaterade produkter

Kokosmel ØKO 1kg
40% OFF
Price reduced from kr 95,00 to kr 57,00
Tapiokamel ØKO 500g
40% OFF
Price reduced from kr 49,00 to kr 29,40
Kikærtemel ØKO 500g
40% OFF
Price reduced from kr 50,00 to kr 30,00
Teffmel Lyst ØKO 500g
40% OFF
Price reduced from kr 66,00 to kr 39,60