Alle indlæg

Forøg julefølelsen juleaften med Panforte

Forøg julefølelsen juleaften med Panforte

Inden du sætter dig foran det knitrende bål, pakker de sidste julegaver ind og nyder julestemningen juleaften, så lad os fortælle dig om Panforte. Denne italienske julekage er en rigtig lækkerbisken - en velsmagende delikatesse fyldt med tørret frugt, nødder og chokolade. Lad denne lækre tradition finde en plads på dit julebord - for at give det et ekstra twist kombinerer vi smagen af ​​kardemomme og appelsin.

Historien bag Panforte - en kulinarisk smagsrejse gennem generationer

For at forstå panforte skal vi rejse tilbage i tiden. Oprindeligt kommer dette italienske mesterværk fra byen Siena i regionen Toscana. Historisk set er panforte en skat af nødder, tørret frugt og krydderier, som en gave til guderne ved særlige lejligheder.

Panforte har en tæt forbindelse til juletraditioner, når familier samles for at forberede den store julefejring. Med en aromatisk duft og smagfuld tekstur gør det Panforte til et must på julebordet.

Oplev en smagsoplevelse af kardemomme og appelsin i dette års Panforte

Intet julebord er komplet uden slik, der smelter i munden og skaber en ekstra gylden kant på denne glitrende højtid. Traditionelt er panforte krydret med julens krydderier, men vi tager det et skridt videre ved at kombinere den forførende aroma af kardemomme med den friske citrusnote af appelsin.

Resultatet er en dejlig, sej kage, nærmest som karamel, med smagsoplevelser, der transporterer dig til et vinterklædt, italiensk landskab. Hvorfor ikke højne julestemningen yderligere i år og bage din egen Panforte på "lillejuleaften"?

Opskrift - Panforte

Ingredienser

125 g mandler
125 g hasselnødder
1 dl teffmel
150 g tørrede figner, hakket groft
Skal fra 1 appelsin
½ tsk malede kardemommefrø
1 krm Himalaya salt
¾ kop agavesirup
1 dl dadelsukker eller kokossukker
100 g mørk chokolade
1 spsk kakaopulver

Sådan gør du

  1. Rist nødderne i en tør stegepande og skrub løst skind af.
  2. Hak fignerne og bland med nødder, teffmel, appelsinskal, kardemomme og salt.
  3. Varm sirup og sukker op i en gryde, indtil sukkeret smelter.
  4. Tilsæt chokoladen og rør til den smelter.
  5. Hæld chokoladeblandingen over de tørre ingredienser og bland godt.
  6. Fordel dejen i en springform med bagepapir.
  7. Flad toppen med fugtede hænder.
  8. Bages ved 175 grader i 18 minutter.
  9. Afkøl og fjern bagepapiret.
  10. Drys med kakaopulver, skåret i skiver og nyd de italienske smage denne jul.

Giv dig selv og dine kære en smagsrejse til Italien juleaften med denne skønne opskrift på Panforte. Må det bringe dufte og smage af en ægte italiensk tradition til dit julebord "dagen før dåbsdagen"!

Find ingredienserne til Panforte!

Hasselnødder Premium RAW ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 187 DKK 267
KØB NU
Figner ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 80 DKK 113
KØB NU
Kardemommekerner ØKO 50g
50%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK 56 DKK 112
KØB NU
Agavesirup Lys ØKO 500ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før: 2024-08-27
DKK 76 DKK 108
KØB NU
Agavesirup Mørk ØKO 500ml
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 65 DKK 92
KØB NU
Dadelsukker ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 66 DKK 94
KØB NU
Kokossukker ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 54 DKK 76
KØB NU
Chokoladeknapper fra Peru 70% ØKO 100g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 43 DKK 62
KØB NU
Kakaopulver 21% ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 59 DKK 85
KØB NU
Mandler Premium RAW 1kg
40%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 117 DKK 195
Teffmel Lyst ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 49 DKK 70
Teffmel Mørkt ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 49 DKK 70
Log ind
Fik du det rigtigt?