Asafoetida går i ayurveda under sanskritnavnet Hingu. Asafoetida anvendes sparsomt i madlavning. Almindelig forekommende i dal og karryretter, saucer og supper og forbedrer smagen. Det anvendes også som erstatning for løg og hvidløg.
Hing er et varmende krydderi med en skarp smag. Rå Hing har en relativt ubehaglig lugt. For at frigive den ægte smag af Hing skal du stege den i olie eller ghee. En knivspids rækker langt.
Sortér hing og sennepsfrø i ghee, og hæld over kogte linser for duft og smag. Blandingen af hing og sennepsfrø, sammen med andre krydderier, kan anvendes til sæsonbestemte grøntsager eller i chutney.
Pulveret er råtørret (under 40°C) og kommer fra vores indiske og lankesiske, fairtrade og økologiske landbrug.
Herbaveda urterne er pakkede i poser af nedbrydeligt materiale.
Ingredienser: Økologisk Asafoetida - Hing med 70% Bukkehornskløver.
Oprindelsesland: Indien.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1242,6 kJ / 297 kcal
Fedt: 1,1 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrater: 67,8 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Fibre: 4,1 g
Protein: 4 g
Salt: 0g