- Gratis levering over 500 kr
- Hurtig levering
Frysetørrede frugt & bær - Velsmagende og med lang holdbarhed!
Hvad er frysetørring
Frysetørring af frugter og bær bevarer frugten præcis, som de er, minus væsken. "Frysetørring er den mest skånsomme konserveringsteknik, der findes, og det betyder, at frugten køles ned til mellem -5 og -50 grader. Når frugten fryses ned, reduceres trykket, hvilket betyder, at det frosne vand fordampes væk." . Denne proces giver frugten en sprød form for skræl og forlænger holdbarheden af frugten uden tilsætning af konserveringsmidler. Samtidig bevarer frugten også det meste af sit sukker, så frugten smager lige så godt, som den gjorde før frysning. Frysetørret frugt kan bruges på samme måde, som du ville bruge soltørret og råtørret frugt.
Nogle hurtige fakta
Almindelige anvendelser: I kager, snacks, smoothies, såsom topping, blandet i granola/müsli.
Hvad er egnet til frysetørring? Gode produktmuligheder til frysetørring er jordbær, ferskner, bananer, ananas, vindruer, brombær, hindbær, æbler, blåbær og dragefrugt.
Opbevaring: På et køligt, mørkt, tørt sted, såsom et spisekammer. Gerne i original, uåbnet emballage.
Kan man frysetørre derhjemme?
Det er også muligt at frysetørre frugt og bær derhjemme - men du skal bruge det rigtige udstyr, herunder en frysetørrer, der kan koste en del. Gode produktmuligheder til frysetørring er jordbær, ferskner, bananer, ananas, vindruer, brombær, hindbær, æbler, blåbær og dragefrugt.
Frysetørret frugt vs. tørret frugt
Mange tror, at frysetørring af frugt og bær faktisk bevarer mere smag og frem for alt farve i forhold til, hvis du tørrer frugten rå. Frysetørret frugt er også ofte "sprødere", da tørret frugt ofte er lidt "hårdere" i konsistensen. Det skyldes, at den tørrede frugt beholder mere af sin væske end under frysetørring.
Forskellige sorter
Frysetørrede frugter og bær sælges ofte i form af pulvere, skiver eller små stykker som små tern.